zasedba

GLASBENA ZASEDBA DeVoX je ustanovljena leta 2012. Začetki segajo v nekoliko okrnjeno zasedbo treh članov, kjer smo preigravali in večglasno prepevali predvsem akustične melodije harmoničnega country rocka. V zadnjem letu zasedba deluje kot 5 članska zasedba. Vsi člani so priznani glasbeniki, ki s svojimi izkušnjami in energijo ustvarjajo nov pomen na country/melodični/rock slovenski sceni. Večglasno petje ter sodelovanje med električnimi in akustični inštrumenti, skupini dajejo svojevrstno identiteto v glasbeni skupnosti.
Večina repertoarja je sestavljena iz znanih in manj znanih uspešnic legendarnih skupin Eagles, CCR, Jon Bon Jovi in drugih, zelo radi pa v country vode popeljejo tudi kakšno slovensko uspešnico.

Zasedba šteje 5 članov in sicer:

  • Erik Zavolovšek – ritem kitara, lead vokal
  • David Zavolovšek – solo, ritem kitara, lead vokal
  • Damjan Žvipelj – klaviature, ritem kitara, lead vokal
  • Slavko Bojnec – bas kitara, ritem kitara, back vokal
  • Martin Oblak- bobni, percussion, back vokal

 

david zavolovšek:  solo, ritem kitara, vokal

david zavolovšek: solo, ritem kitara, vokal

david zavolovšek:

solo, ritem kitara, vokal

Drzni mladenič po imenu David Zavolovšek je že v rosnih letih spravil iz vsakega inštrumenta, ki so mu ga dali v roke vsaj kakšno melodijo. Intenzivneje pa se je lotil igranja kitare in ustvarjanja glasbe šele v začetku študijskih let, ko je s svojim bratom in ostalo druščino formiral rock skupino Up N’ downs.

Čeprav je rock glasba njegova prva ljubezen, je David postal vsestranski kitarist in vokalist, zato iz pod njegovih prstov zazvenijo različni stili od country-a in blues rocka do funka, z nekoliko hrapavim glasom pa kot spremljevalni ali solo vokal dobro dopolnjuje program DeVox-ov.

 

erik zavolovšek:  ritem kitara, vokal

erik zavolovšek: ritem kitara, lead vokal

erik zavolovšek:

ritem kitara, vokal

Tudi Erik Zavolovšek se rad spogleduje s kitaro že od rosno mladih nog. Njegov edinstveni pevski stil visokih frekvenc spominja na zlato dobor rock n’ rolla.

Vokalno mu je lahko nevoščljiv marsikak pop ali rock prvi tenor, v skupini pa skrbi, da ne ostajajo neizpete melodije akustičnih priredb skupine DeVoX.

 

damjan žvipelj: klaviature, ritem kitara, lead vokal

damjan žvipelj: klaviature, ritem kitara, lead vokal

damjan žvipelj:

klaviature, ritem kitara, vokal

Damjan je nekoliko starejši mladenič, ki z željo po kvalitetnem večglasju, večkrat dobi kakšno dobro glasbeno idejo in le-to prenese na aranžma in priredbe skladb skupine.

 

Večinoma tolče po belih in črnih tipkah klaviatur, kitaro v skupini poprime pri večini priredb, ki zahtevajo kitarski zven, najbolj pa se osredotoča na vokalno izvedbo pesmi.

Poleg Erika skrbi za popolnjevanje višjih in visokih leg melodij, ostro uho pa pazi, da so harmonije vokala in kitar karseda najbolj usklajene.

 

Stanislav Bojnec (Slavc)

stanislav bojnec (slavc): bas kitara, vokal

stanislav bojnec:

bas kitara, vokal

Bogat po idejah, bogat po srcu, bogat z izkušnjami in bogat v glasbi. Naj se mu pozna tudi v denarnici!!!

“Šlatanje” po debelejših strunah nizko uglašeno zveneče bas kitare, mu izziva medfrekfenčne radosti, ko nizke frekvence zadonijo pod izkušenimi hitroprstnimi razgibavanji po vratu omenjenega inštrumenta.

Z ritmičnimi presežki skrbi, da nobena skladba ne zveni preveč visoko…:)

 

tinc
martin oblak: bobni, back vokal

 martin oblak:

bobni, vokal

Preprosto…DOBER…ODLIČEN…ŠE BOLJ ODLIČNEJŠI… Preprosto…se ne da opisati z besedami…

Se najrajši igra z lesenimi paličicami – in ne – niso kitajske in ne – z njimi ne je riža. Očitno izredno sovraži bobne, saj z največjim veseljem udriha po njih, ob tem pa iz njih izvablja najkrutejše zvoke trpljenja, ki so navadno glasni in predvsem ritmično oblikovani. Vedno se trudi, da skupina najde ritem, pa čeprav navadno igra v drugem duru, kot ostali čalni skupine..;)